Lisa Sjölander

Lisa Sjölander är mitt namn och jag är 20 år. Den 3:e november 2010 fick vi en son som heter Fabian. Jag, Fabian och Hilding bor tillsammans i en lägenhet i Karlskoga. I min blogg berättar jag om Fabians utveckling och våran vardag !

..

Publicerad 2010-11-30 19:58:47 i Allmänt,

fan, det e inge roligt och hitta bilder man inte ska hitta på internet..sånt där man va lyckligt ovetande om liksom !

måndag

Publicerad 2010-11-29 19:30:44 i Allmänt,

dålig uppdatering nu.. men, haft en bra helg även fast hilding va borta. Men mkt skönt när han kom hem :)
Idag va fabian och jag på bvc. Han hade gått upp till 4020 och är nu 53,5 cm lång. Och är ärligt talat världens snällaste bebis. Han ligger och kollar med sina stora ögon och ser så himla nöjd ut. Han trivs med livet precis som vi gör :)
Idag tillbringade vi hela eftermiddan på marieberg med mamma, jonna och david. Mysigt. Fabian trivdes som vanligt och säger till när han är hungrig, sen är han nöjd igen :)
Fabian fick några julklappar och jag fick med mig en fodrad skinnjacka från lindex. Träligt förresten att jag råka spärra mitt bankkort i helgen eftersom jag va säker på att det va borta..när ja hade ringt och spärrat hittade jag det såklart..åh, så typiskt mig ! Så imorgon när jag vaknar måste jag ringa och fixa ett nytt eftersom jag inte hann med det idag.
Men nu ska jag mysa lite med familjen :)

torsdag

Publicerad 2010-11-25 12:26:19 i Allmänt,

Har precis gjort mig iordning lite. Har sovit bra inatt faktiskt, så gött. Så jag känner mig utvilad :)
Klockan ett nu kommer en kille från trygg hansa och ska hjälpa oss med en försäkring till Fabian. Efter det ska vi åka till stan en sväng. Ikväll blir det att kolla på nån bra film och bara mysa med plutten. Och imorgon åker pappa hilding till stockholm, mindre roligt. Kommer sakna honom, men det är ju kul för honom :) <3 tur att han kommer hem igen :)

Men nu ska jag ta upp lillkillen som verkar vara lite hungrig :)

Onsdagsbarn !

Publicerad 2010-11-24 21:44:56 i Allmänt,



Saknar min pappa som kommer vara borta i 5 veckor :( kommer hem lagomt till jul..det blir kul ! <3

Fabian blev idag 14.38 exakt tre veckor. Fort det går :) Han blev ju ett onsdagsbarn och inte ett fredagsbarn som sin mamma :) <3

Nu har jag precis kommit hem från min bror, varit där och käkat tacos och kollat bonde söker.. För övrigt har vi haft en lugn dag, och jag har faktiskt vilat lite på eftermiddan. Riktigt gött va det. Men inatt sov han riktigt bra och det va väldigt skönt.. Tyvärr så har jag inte mat till han så det räcker helt fullt ut. Så ibland så får han tillägg. Men det är tur att det finns tillägg. Han får det en gång på natten när han inte blir nöjd, för som barnmorskan sa är det ju skönt om jag med får sova lite. Och det får jag ju :) Pigg mamma idag !

imorgon ska jag fixa en försäkring till Fabian, teckna ju en i somras men den gäller bara till han är 6 månader..Han behöver en riktig, riktigt bra försäkring våran lilla knodd ! Sen kan det bli örebro en sväng..vi får se !

Nu ska jag lägga mig i soffan, ha det fint !

måndag, 19 dagar !

Publicerad 2010-11-22 17:21:22 i Allmänt,

yes, idag är Fabian hela 19 dagar och vi hade vårat första besök på bvc. Han väger nu 3640 och är 52 lång. Så han växer riktigt fort nu, så rund och go om kinderna har han börjat bli nu. Snutten =) Snart är det dags för läkarkontrollen som görs efter en månad. Sjukt, han är ändå rätt snart en månad. Fort det har gått. Han är en stor kille nu tycker jag. Så himla med är han, men det var han redan på bb direkt efter förlossningen, det ser man på bilden när hilding håller honom. Och redan efter förlossningen lyfte han på nacken, och gör det nu också såklart. Så sjukt stark är han i nacken. Liten och stark !

I lördags hade Fabian och hilding en pappa och son dag. Jag umgicks med mina tjejer på kvällen och så. Det var riktigt trevligt, saknat dom så. Lite svårt att vara ifrån Fabian, eller väldigt svårt. Men känns tryggt när han är med Hilding så :)

Ikväll blir det att mysa här hemma. Och äta masssor ! Har nämligen svårt att äta, är aldrig hungrig. Helt omöjligt. Och så är jag aldrig sugen på mat längre heller.. Inte bra med tanke på att jag ammar. Men nu blir det att skärpa sig och äta mycket mat. Tror nämligen inte jag har så mkt mjölk till fabian just nu..men det blir ju så om inte jag äter tillräckligt mycket. Så ikväll ska jag laga mkt god mat och äta mkt =)

Men nu ska jag ta upp min lilla prins och sätta mig i soffan och mysa lite, ni anar inte hur underbart det känns och han sin egen son sovandes på sitt bröst. Obeskrivligt kan jag lova ! <3



va blire !?

Publicerad 2010-11-17 23:48:45 i Allmänt,




Sitter här med min nacke som gör sjukt ont, kan inte vrida huvudet knappt. Då är det illa. Trodde jag va frisk!? Håller det på att komma tillbaka kanske. Hoppas inte det..hatar att vara sjuk.

Ikväll har iaf jag och Daniel varit och hälsa på jonna och david i karlstad, det va mysigt :) Det är skönt för Fabian verkligen älskar att åka bil, det är tur. Han somnar direkt man lägger ner honom i bilbarnstolen, gullunge !

Imorgon hade jag tänkt att gå upp tidigt och gå ut o gå, men det beror helt på hur natten varit, men han sover bra på nätterna så =)  han vill ju äta två gånger ungefär, annars som sover han emellan liksom. Det är riktigt skönt :) en duktig liten kille det där !
men nu ska jag ta en dusch sen blire sängen, natti !

onsdag !

Publicerad 2010-11-17 12:59:49 i Allmänt,

jahopp..då har man varit lite halvsjuk då. Har feber just nu, det suger. Är hängig men ändå pigg. Men man kan liksom inte bara lägga sig i sängen och ligga där hela dan som man gjorde när man inte hade en liten. Nu äre bara och bita ihop och försöka va pigg. Men det går bra faktiskt.
Förlåt mina vänner om jag varit svår att nå på mobilen, men har typ aldrig den med mig..så därför. Det e rätt mkt nu liksom, sjuk och bebis liksom.=)

Måndag !

Publicerad 2010-11-15 20:33:08 i Allmänt,

Precis kommit ut ur duschen. Ska ta på mig lite kläder nu och slänga mig i soffan och kolla tv.
Fick sova riktigt mkt inatt så jag känner mig väldigt pigg idag, det är skönt :) Tänk om han alltid skulle sova så bra;) fast han gör ju det för det mesta, bara två jobbiga nätter än. Och fler ska det bli, men det gör inget :)

Idag har barnmorskan varit på hembesök, lite småmysigt :) hon vägde honom och han har gått upp i vikt ännu mer, idag väger han 3350. Han är bara tolv dagar och har gått förbi sin födelsevikt, det är bra sa barnmorskan. Det brukar dom göra när dom är två veckor. Och det är han på onsdag iofs..men ändå :) Han mår bra ! <3

Imorron ska jag klippa mig, vet inte riktigt hur jag vill ha håret..svårt det där. Men trött på att det bara hänger, kanske ska satsa på en liten lugg !? ja, varför inte. Vi får se hur vågad jag är imorgon ;)

nu ska jag sätta mig vid mina älsklingar och njuta av livet, ha det fint :)

Farsdag !

Publicerad 2010-11-14 17:33:38 i Allmänt,

Dålig uppdatering här den senaste tiden, men ska bättra mig nu. Har bara inte haft orken för det, rätt stor omställning att få barn, verkligen ! Man hinner inte riktigt med allt man brukar, eller så är det så att man egentligen skulle hinna. Men man myser ju så mkt hellre med lilla bebisen istället för att sitta och blogga. Men nu ska jag försöka hinna med båda ;)

Men iaf, allt är bra med Fabian. Amningen har kommit igång osv, det gjorde den iofs rätt fort men. Tycker han redan förändrats en del sen han föddes. Syns att han har börjat gå upp i vikt nu. Lite rundare om kinderna, så gooosig ! <3
Han vägde ju 3220 när han föddes och var 50 lång. Dagen efter han föddes hade han gått ner till 2995 och några dagar efter det hade han gått ner till 2975 tror jag det var. Men när dom tog den sista vikten på bb vägde han 3020. Alltså gått upp lite då. Sen när vi va och kolla gulsoten i onsdags så hade han gått upp till 3120. Så han är påväg nu, riktigt skönt ! :)

Och med mig är det också riktigt bra. Har inte ont eller är öm eller nånting vilket är helt underbart. Trodde man skulle va helt förstörd efter en förlossning. Men det var verkligen inte som jag trodde :)

Lilleman sover ju då såklart ganska mkt, spec på dagarna..så han kan hålla mamma vaken på natten, hehe ! Nej men han vaknar nån gång vid två och vill äta sen ligger han tyst och kollar ett tag sen somnar han, oftast. Men inatt var han inte sig lik riktigt, tror han hade ont i magen faktiskt stackarn. Så han höll iaf mig vaken hela natten nästan, men jag kundesova lite på morgonen. Så man får passa på att sova när dom sover liksom. Typiskt att han vill vara lite vaken på natten. Men det hör till. Har hört från nån att det ofta är så i början innan dom "kommer in i livet" och börjar få rutiner osv..

Men jag älskar iaf mitt nya liv, men det är tur att man är mammaledig. För man skulle nog inte orka ta hand om en bebis och jobba samtidigt. Men jag njuter av livet och jag älskar lilla Fabian mest av allt verkligen =) puss !

Grattis älskling på farsdag =) <3








Förlossning !

Publicerad 2010-11-06 14:07:12 i Allmänt,

Nu har det hänt grejer ! äntligen får jag berätta om hur min förlossning var. Det blev inte alls riktigt som jag hade tänkt att det skulle bli faktiskt, men det blev riktigt underbart ändå !

Som jag har nämt här i bloggen hade han ju inte växt nånting när jag var hos barnmorskan förra måndagen. Så jag fick en extra tid hos henne i måndags då hon skulle mäta magen igen och se om den hade växt nånting då. Nervöst åkte vi till barnmorskan, trodde den hade växt faktiskt..men det visade sig att den hade inte växt nånting. Det stod fortfarande på 33 cm och hade nu gjort det i 3 veckor. Skoja inte att man blir orolig nu liksom, man tänker på lilla barnet, tänk om nåt är fel liksom!? varför växer han inte!?

Barnmorskan ringde direkt till specialmödravården så jag fick en tid där samma dag, alltså i omåndags. Klocka tre. Så sjukt nervös hela dagen, man funderar så mkt.. mamma sa att det är inte omöjligt att dom sätter igång dig nu eftersom man bara har ultraljudet och gå efter. Ingen sista mens liksom. Så mamma och jag tänkte som så att jag kanske lika gärna skulle kunnat gått över tiden liksom.
Har liksom då världens skräck för att bli igångsatt. Man har hört så många historier om såna som blivit det och inte hunnit få någon smärtlindring för det har gått så fort.
Men vi åkte dit iaf. Hon gjorde ultraljud och så, allt såg jättebra ut. Jag var öppen 1-2cm. MEN, det fanns inte alls så mkt fostervatten kvar som det behöver finnas i den vecka jag var i. Hon kunde även se att inom tre dagar skulle näringen från moderkakan bli sämre, hur hon nu kunde se det.. Och den hade även blivit lite förkalkad, moderkakan. Shit tänkt jag, vad gör man nu då!?
Du får komma tillbaka imorron klockan halv nio så ska vi kolla om det fortfarande är lika lite fostervatten. Ta med bb väskan ifall det är så, för om det är lika lite fostervatten som idag kommer vi sätta igång dig. Oj, va rädd och chockad jag blev !
Men blev något lungnare när hon förklarade att man isf skulle föra upp ett läkemedel i slidan som gör att livmodertappen mognar. Och på så sätt blir det ingen snabb förlossning, kan tvärtom ofta bli väldigt segt och långdraget.

Åker dit dagen efter, alltså i tisdags. Hade inte sovit nånting den natten. Hon undersökte ännu en gång och det såg likadant ut som dagen innan. Så hon satte igång mig direkt. Så vi fick ett familjerum på bb där vi skulle gå och vänta på att det skulle bli tisdag och att dom skulle ta hål på hinnorna så att vattnet skulle gå. Hade under tiden väldiga värkar, kunde inte sova nånting på natten. men visste då att det skulle bli värre. Så försökte bita ihop men det var svårt. Men fick iaf en morfinspruta tolv på natten så jag kunde sova lite iaf. Den va riktigt bra !

Klockan sju blev jag väckt av en barnmorska. och då direkt tog dom ett ctg. Och efter det tog dom hål på hinnorna, vattnet gick. Klockan halv nio ungefär. Hade som sagt redan innan det här haft onda pinvärkar, men nu helt plötsligt kom det värkar så jag trodde att jag inte skulle fixa det..och då va ja bara öppen 3 cm. ångest fick jag, hur fan skulle jag fixa det här!? redan riktigt ont och kunde inte riktigt än få nån eda i ryggen.
Men då fick jag som tur va ta lite lustgas, tills jag skulle få edan. Och lustgas kan jag verkligen rekomendera. Jag låg i sängen och skratta. Kände mig så sjukt full. Man kände värkarna liksom men toppen kändes inte lika mkt som utan lustgas. Då tänkte jag att det här är ju ingenting liksom ! Men värkarna kom mer och mer, ondare och ondare. Till slut låg jag och skrek i masken. Men då som tur va kom narkosläkaren och satte edan. Och den som jag varit så rädd för, att det ska göra så ont i ryggen. Kände verkligen ingenting :) och riktigt bra va den med ! Kände inga värkar alls. Fick edan klockan 12.00 och va öppen 5 cm. Kunde ligga och sova, riktigt skönt va det. Men ett jävla tryck neråt kan jag lova, kändes som man ville springa på toa hela tiden. Men det gick inte att bajsa, hehe ! klockan två undersökte dom mig för jag hade så ont av trycket neråt. Ville bara trycka på ungefär. Jag hade då från klockan 12.00 till 14.00 öppnat mig helt. Det va endast en liten hinna eller nåt som prata om som skulle bort. Sprang runt på förlossningen. Till slut blev det så att jag kände att jag klarar inte det här, ska jag springa runt och ha såhär ont hela dan kommer jag dö. Så till slut skrek jag att jag klarar inge mer nu, gör ett kejsarsnitt istället :P haha, då sa barnmorskan till mig att gå in på salen. Hon kände, och det va bara att krysta på ! så jävla gött vare att få trycka på äntligen. Jag krysta i 30 min sen va han ute. Alltså att krysta va typ det underbaraste jag gjort. I början kändes det som att det här går ju aldrig, han kommer aldrig komma ut. Men efter att ha tryckt på lite så kände man att huvudet va på väg. Sen bara kom han ut ! 14.38 !
Jag hade en skitbra förlossning verkligen, sprack ingenting. Trodde jag skulle göra det för det kändes som jag bara krystade några gånger. Men hade inte ens ett märke efter förlossningen. Va ovanligt pigg också sa barnmorskan. Direkt jag hade ammat gick jag upp och jag hade inge ont alls. Blödde lite två första dagarna sen har det inte varit alls mkt kan jag lova.

Så att föda barn va inte alls som jag trodde. Det va helt underbart. Trodde det skulle va så mkt värre. Visst, när det höll på att öppna sig var det ju lite tufft. Men då fanns hilding där och jag hade verkligen inte klarat det utan honom ! <3 Men att krysta va helt underbart :D jag vill göra om det igen kan ja lova,
Avis på dig sandra som har det kvar:P hehe

Och att bli igångsatt va inte alls som jag trodde, hade en skräckbild av det men det va inte så. Visst, det är olika för alla. Men för mig gick det super :) Jag var som min mor, gjord för att föda barn sa barnmorskan.





Lilla prinsen :) <3

3 dagar =)

Publicerad 2010-11-01 18:11:10 i Allmänt,

barnmorskan idag, hoppas verkligen med hela mitt hjärta att det va sista besöket innan bebisen kommer :) men man vet ju aldrig, hehe !

Nu ska jag snart hemåt och fixa lite, göra lite god mat kanske. Bäst att passa på och försöka njuta lite sista tiden av graviditeten:) även om det är svårt..

ha de så bra :) puss

Om

Min profilbild

Lisa Sjölander

Lisa Sjölander

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela