Lisa Sjölander

Lisa Sjölander är mitt namn och jag är 20 år. Den 3:e november 2010 fick vi en son som heter Fabian. Jag, Fabian och Hilding bor tillsammans i en lägenhet i Karlskoga. I min blogg berättar jag om Fabians utveckling och våran vardag !

4 dagar !

Publicerad 2010-10-31 14:48:17 i Allmänt,

Sitter i Åtorp just nu, väntar på att min syster och david ska komma hit :) Hade världens dröm inatt om att jag födde barn, allt gick jättebra och jag tyckte inte det va nånting att föda. Man ringde alla älskade vänner och familjen och var bara föör lycklig :D men, så vaknar man och det är inte sant :( men, en bra dröm :)

Idag ska jag bara va här hemma och umgås med familjen och vänta lite till på lilla Fabian :) Sitter just nu och kollar på alla bilder från ultraljudet vi gjorde i somras och även i september. Vill hålla honom i min famn nu ! Han är alla mina tankar just nu, känns som det är det enda man skriver om här. Men, det är väl inte så konstigt att man längtar :) <3



Snart är min graviditet över, så fort har det gått. Dels har man inte vetat nånting förrän man var i femte månaden. Och det är jag väldigt glad över, för annars kanske man inte hade väntat på lilla Fabian idag ! Det finns en mening med allt som sker, det skulle bli såhär. Vi skulle få bli världens lyckligaste :D <3
Livet är helt underbart, man vet aldrig hur det kommer bli. Man kan aldrig se in i framtiden. Och det blir oftast aldrig som man tänkt sig. Men alla har inte den turen att det blir tusen gånger bättre än man tänkt sig ! För ni kan nog inte förstå vilken lycka jag känner. Och det är Fabians förtjänst :) Lillknodden som ligger i magen och väntar på att få komma ut i världen och träffa sin mamma och pappa och alla andra som har tagit honom till sitt hjärta !  <3

Kom ut nu så vi får träffa dig lilleman !

5 dagar =)

Publicerad 2010-10-30 18:13:43 i Allmänt,




åh det här va längesen! börjar på ettan på gymnasiet =)

5 dagar kvar och ingen bebis än, nej ! Börjar få lite sms och sånt från folk som undrar om han kommit än. Men han har inte kommit än. Har inte direkt känt nåt heller, bara förvärkar som vanligt. Förvärkar är tydligen bra..men jag tycker det hade varit skönare att inte haft förvärkar för ibland när jag har det tvekar jag på om det är riktiga värkar. Orolig för att man inte ska fatta när man ska åka in. Men...dom säger att man känner när det är riktigt värkar!? Det löser sig !

Annars mår jag riktigt bra :)
Idag har jag och mamma varit innne i örebro och köpt skötbord och lite smågrejer. Och ikväll ska vi käka tacos här. Mysig lördag !
Men nu ska jag basta. Ha det bra alla. Hoppas jag får berätta om en liten fabian nästa gång jag bloggar. Men, det verkar inte bli nåt den här helgen iaf. Men..jag har väntat sen juni..så jag kan vänta lite till. Bara han mår bra :) <3

8 dagar !

Publicerad 2010-10-27 14:11:08 i Allmänt,



jahappp...söndan gick, måndan gick..den här dagen verkar gå och det händer ingenting ! Mamma brukar ju känna på sig sånt här men jaja. Börjar bara tröttna så. Ska vi aldrig få åka in till bb eller!? Alltså i början när man fick reda på att man skulle få barn va man skit rädd för att föda. Tror kanske många är det, och jag hade ju inte alla dom där månaderna på mig att förbereda mig..men iaf, nu går man bara och väntar och längtar så mkt att det där försvinner, rädslan för att föda alltså:)
Jag vill bara få åka in nu ! Och man har ju ingen som helst aning om när det blir, kanske det som är så spännande =)

Men nu har jag insett att det är ingen idé att bara gå runt och tänka på när man ska få åka in. För varje gång man får en värk tror man det är dags, men det visar ju sig som alla andra gånger att det bara är förvärkar som sen försvinner.
Så nu försöker jag bara njuta av den sista tiden som gravid. Även fast det är svårt. Man vill ju bara så gärna få träffa honom nu :) Men, det händer väl när man minst anar det :) Längtar iaf sjukt mycket efter lilla knodden <3

i måndags var vi hos barnmorskan, för sista gången trodde jag. Men, det visade sig att min mage inte hade växt en enda cm på två veckor. Så det blir att åka tillbaka och mäta på måndag igen. Barnmorskan sa att det är inget att oroa sig över än, förmodligen har han bara sjunkit längre ner i "kanalen" och då är det inte så konstigt att magen inte vuxit nåt. Han börjar väl kanske förbereda sig på att komma ut, nån av dom kommande dagarna hoppas vi på =)
men, när man är gravid blir man så nojig, jag blir orolig över bebisen. Hoppas verkligen han mår bra. Men för övrigt var ju allt bra så det verkar vara bra med honom, 138 slag i minuten slog hjärtat =)

Men nu ska jag göra mig iordning lite, ha det bra !

12 dagar !

Publicerad 2010-10-23 17:34:30 i Allmänt,

Hilding och jag är hemma i åtorp och myser. Har kollat när degerfors damer spela innebandy, riktigt bra match !=)
Sen blir det att åka till bror och hälsa på eftersom dom kom hem från spanien idag. Lite småtomt när dom inte är hemma faktiskt !

Hilding tror det blir bebis imorron eller på måndag, mamma tror på den 27e..men jag själv känner att jag kommer gå över tiden. Och man brukar väl känna sånt. Tror det kommer gå så långt att dom får sätta igång mig. Meen, det återstår och se ! Mensvärk har jag iaf så det räcker, riktigt jobbigt och riktigt ont i ljumskarna ibland. Meen, det kanske bara är positivt. Meen, inga riktiga värkar än :(

13 dagar !

Publicerad 2010-10-22 10:53:20 i Allmänt,



13 dagar..eller en vecka och sex dagar kvar ! Är inte alls långt kvar ändå känns det som tiden har stannat av lite nu. Om ni bara visste hur mycket jag längtar !
Igår trodde jag att jag hade värkar, hoppades verkligen, tog tid..men det försvann :( såå, jag kanske inte är gravid kanske bara har ätit mkt senaste tiden ;) Nejdå, snart kommer det komma igång, inom 4 veckor garanterat iaf :) det känns bra !

Just nu sitter jag i åtorp kom precis hit, ska hjälpa mamma att va lite barnvakt. Sen så ska jag tillbaka hem till kga och städa av lite sen blir det mys och matlagning till kvällen ! :)

Men nu ska jag mysa lite me alexander :) Fatta att när han föddes den 22 februari blev jag typ gravid. Helt sjukt !
Sjukt underbart !

väntan !

Publicerad 2010-10-21 10:41:32 i Allmänt,



Är hemma hos mamma idag och tvättar lite och så. I helgen får jag äntligen min tvättmaskin så ja kan tvätta hemma, skönt !
idag är det ju då exakt två veckor kvar tills 4 e november så det är ju från och med nu tills två veckor efter beräknat datum han ska komma. Det är ju lugnt än, jag har inte gått över tiden än. Men ändå känns det som man gick över tiden för längesen..Så himla segt sista veckorna nu. Man bara går och väntar och väntar. Och det händer ju inget!? kommer jag aldrig få åka in till bb eller!? men som min brors tjej sa så sätter det ju igång på en sekund liksom. Jag känner inget just nu, men om en halv timme kan det sätta igång liksom. Verkligen när som helst !
men det är jobbigt att vänta, det är det. Och när hilding börjar fråga om jag aldrig ska föda och säger att han börjar tycka det är jobbigt att vänta så längtar man bara ännu mer. Ge mig mina värkar nu så jag får ringa till hilding och säga att det är på gång. Vilken lycka liksom ! Men just nu känns det ju som den dagen aldrig kommer, men det vet vi ju alla att den gör, även om det är segt :)

Igår va vi på ikea och köpte ett täcke till bebisen, det jag hade köpt var ju såklart till vagnen. Men nu har han ett täcke till spälsängen så han slipper ha ett minitäcke, han kommer ju va så stor liksom;) hehe

Men nu ska jag köra igång en till tvätt sen blir det lunch hos maria klockan tolv, sen hem och städa av lite.
Ha det bra alla ! jag hoppas på bb inatt, man kan ju få drömma ;)

tisdag

Publicerad 2010-10-19 16:11:41 i Allmänt,

hemma i åtorp just nu och fixar lite med adressändring och sånt. Trivs fortfarande riktigt bra i mina nya lya =) idag har jag bäddat spjälsängen och fixat lite.
Får förmodligen besök av lovisa sen, tacosmys blir !
Och på torsdag är det två veckor kvar, sköönt !

söndag...

Publicerad 2010-10-17 16:08:10 i Allmänt,

Har ni nånsin känt den där hemska känslan att det verkligen gör ont i hjärtat för nån som man älskar har sårat en!?..det har jag, och jag HATAR att ha ont i mitt hjärta..

meen, tänker framåt, tänker på lilla fabian som snart kommer ut. Längtar så sjukt mkt efter dig ! Du kommer göra mamma glad :) <3

Just nu sitter jag hos syster i karlstad ska snart rulla hemåt igen. Då blire att käka hemma hos mamma och pappa sen ska jag bege mig till min lägenhet igen !

101015

Publicerad 2010-10-15 14:29:52 i Allmänt,




Den här vännen är bra, jävligt bra. Hon ställer alltid upp och är bara helt enkelt så jäävla bäst ! love you <3

har flyttat nu. Därför sjukt dålig uppdatering här, men det blir bättre =)
Men jag mår bra, förutom rätt ont i ena handen och svårt att sova på natten. Men nu äre 20 dagar kvar ! om sex dagar börjar man ju räkna med att han kan komma. Två veckor inna och två veckor efter. Sååå, det börjar bli på riktigt. haha sjukt att man ändå redan känner att man som gått över tiden. Det e tre veckor kvar liksom, men ändå känner man sig besviken att det inte blivit nåt än. Men det är bra, han behöver stanna i magen lite till säkert=) bara han mår bra så kan jag vänta :)

idag blir det ännu mer plock i lägenheten. Ska skruva ihop fabians säng och så. För övrigt har jag kommit till rätta och trivs sjukt bra. Över mina förväntningar måste jag säga :)

Men nu ska jag kila, ha det bra !

Kära Fabian!

Publicerad 2010-10-13 13:50:13 i Allmänt,

Det här är din barnvakt Emily som skriver. Jag vill skriva ett litet personligt brev till dig och din underbara mamma.



För att göra inte göra en lång historia så kortar jag av den till en kortare verision.
Din mamma och jag gick 3år på gymnasiet tillsammans och vi hade så kul tillsammans, hela klassen.  Vi tog studenten tillsammans och det var den lyckligaste dagen i livet. Men efter ca 2 till 3 veckor senare så fick jag ett samtal av din mamma. Hon berättade att hon var gravid och jag viste inte alls vad som skulle komma ur min mun. Min första tanke var; min vän ska bli mamma! Shiiiit jag ska få vara barnvakt och hon ska få en liten bebis. Jag sa till din mamma att jag var så overhört lycklig för henne och att allt kommer gå jättebra. Vi båda tyckte att studenten var en av de lyckligaste dagarna i vårt liv, men att få bekräftelsen att din mamma var gravid var nog en av de lyckligaste dagarna i livet och när du kommer ut ur magen på henne så vet jag att vi alla kommer vara ännu mer lyckligare.
Sen så finns det personer som har noll koll och tror de vet bättre än vad din mamma gör. Din mamma och din pappa kommer bli jätte bra föräldrer och all skit som din mamma fått höra under de senaste månaderna är bara bullshit. Din mamma har varit så otroligt stark under graviditeten och bara matat ut all skit hon fått höra, det betyder att hon är en sån bra mamma som inte tar skit! 


Fabian, jag vill bara säga till dig att din mamma, jag och alla andra vill att du ska komma ut nu. Det är dax att visa dig för världen och all framtid du har framför dig. Jag och alla andra tanter ska visa dig vad vi kan och jag vet att du kommer triva hos oss tanter. Du har en jätte fin familj framför dig när du kommer ut och jag vet att du kommer vara den sötaste som gud skapat! Under din tid i magen så har jag ju pratat med dig då och då och jag hoppas du hört mig.
Du är ju beräknad att komma 4 November. Men i och med att jag fyller år den 6 November så skulle jag vilja önska mig att du kommer ut då så vi kan fira födelsedagar ihop. Det önskar jag mig i födelsedagspresent. Men som jag tror så tror jag du blir en vecka förtidigt född. Men Jag saknar dig och kan knappt vänta tills vi träffas. <3
Vi ses snart! All kärlek till dig och din mamma.PUSS&KRAM TANT EMILY <3
                                                                          
                                                                                           
 

Barnmorskan !

Publicerad 2010-10-11 10:26:46 i Allmänt,

precis kommit hem från barnmorskan. Hade inte samma som jag brukar ha men hon jag hade idag var riktigt bra alltså :) Hjärtslagen låg på 140 slag per minut och han har även fixerat sig nu. Det känns jätteskönt. Vanligt även att dom inte gör det men känns bara så bra att han gjort det. Får även då förhoppningar om att han kanske vill komma ut lite tidigare än 4 e november. Med tanke på att jag haft rätt kraftiga förvärkar vilket bara är bra. Livmodern förbereder sig liksom på jobbet som komma skall liksom !
Meen, vågar ändå inte hoppas på att det blir bebis den här månaden. Men, man vet ju aldrig =)
Kan inte fatta att det bara är 24 dagar kvar !

Idag ska jag städa lite och packa och stryka kläder och så. Känns inte alls kul men det behövs ! På fredag flyttar jag ju, får se om jag kanske får lägenheten på torsdag tillomed. Så till helgen är det jag som bjuder hem mamma och pappa på middag i min nya lya ;)

Men nu ska jag sätta fart, lite frukost först bara !

söndag !

Publicerad 2010-10-10 12:51:29 i Allmänt,




Har precis varit och köpt mandariner. Fått dille på det igen och det gillar jag :)
har knappt kunnat sova nånting inatt. Jag lider verkligen av att jag är så sjukt känslig när jag är gravid. Men har uppfattat att andra gravida också verkar kunna vara det ..!? smågrejer som jag aldrig i princip skulle bry mig om blir sjukt stora och jag lägger ner energi på såna små saker liksom. Kan känna mig sårad av ingenting, hehe sjukt !

För övrigt hade jag en jättefin lördagkväll. Har så oerhört många fina människor runt omkring mig och det känns riktigt bra. Tack för att ni finns :) <3

Nu ska jag hjälpa mamma att städa av lite här hemma sen kommer min äldsta bror och hans familj hit. Myspys på en söndag ! Och så får jag förhoppningsvis träffa hilding idag =) vore ju mys

Mamma, barn, två hjärtan, två själar

ett starkare band har ingen sett.

Något så stort, en känsla så stark

en kärlek som står på stadig mark.



lita på!?

Publicerad 2010-10-09 18:03:19 i Allmänt,

Har spenderat min dag i örebro med mamma och pappa, köpte lite grejer till lägenheten och så. Sen fick jag såna värkar så ja tvungen att lägga mig några timmar och vila med min rispåse, ussch va ont ! men det gick över iaf :)
nu ska jag strax hoppa in i duschen för ikväll ska jag umgås med min kära vän :)

bakdag !

Publicerad 2010-10-08 14:45:56 i Allmänt,



Precis klar med mitt bakande, idag igen. Tycker faktiskt det e riktigt roligt att baka ! Det är så tråkigt väder också så det är inget roligt att va ute.
Ikväll ska jag träffa min pojkvän, inte träffat honom sen i tisdags tror jag:( shit va längesen. Tomt har det varit iaf. meeen ikväll så=)

Förut hade jag riktigt jobbiga förvärkar, tänkte nästan ringa till mamma och säga att hon skulle komma hem. Men dom gick över. Hade dock inte gjort nåt om man fick föda idag :)
Mormor och morfar, moster, morbröder, kusiner, jaa alla längtar så enormt efter dig ! Du kommer verkligen få alla våran kärlek snutt :)
Det är första barnbarnet för min pappa så det är så himla roligt. Det tycker han med. Kommer ihåg hur glad han blev när mamma berättade för honom :) Att få barn är inget annat än glädje, så är det !

Nu ska jag sätta fart och försöka packa lite, sen ska jag försöka ta en promenad. Igår när jag va ute och gick en sväng kände jag bara hur det tryckte neråt hela tiden. Var riktigt jobbigt faktiskt. Kissnödig blir man också, hela tiden !!! men jag är nog inte den enda gravida som känner så :)


älskade pappi och jag i turkiet 09


Vi är en familj, och vi håller ihop och stöttar varandra ! <3

28 dagar !

Publicerad 2010-10-07 14:17:36 i Allmänt,



Har kommit hem för en stund sen och har nu börjat baka kanelbullar som jag har fått dille på, ingen bra sak att få dille på ju ! Men Hoppas dom går att äta, vore gött med en varm bulle och ett glas kall mjölk i eftermiddag ;)

Medans jag sitter och väntar på att degen ska jäsa kollar jag igenom massa gamla bilder från när vi gick i nian och så. Rätt så små va vi =) hehe, fina tider det ! Meen, nu äre ju liksom på ett annat sätt mkt bättre. För idag är det exakt fyra veckor kvar tills den 4 e november ! så om 4 veckor ungefär är vi världens stoltaste. Hoppas jag inte behöver gå över tiden men det gör mig inget heller egentligen om jag gör det:) ut kommer han ju !

Men nu ska jag kika vidadre här ha en bra dag alla !

bonde söker !

Publicerad 2010-10-06 20:50:50 i Allmänt,

Sitter framför tvn och kollar bonde söker fru, det är så jäkla bra alltså ! nu ska ja ta mig en smörgås och lite te också, Grey's anatomy börjar klockan nio, så bra tv på onsdagar alltså !

29 dagar !

Publicerad 2010-10-06 10:38:50 i Allmänt,

Precis duschat och tagit på mig kläder. Idag ska jag träffa min jobbcoach Lisa ! Sen ska jag hem och packa lite grejer och så, en vecka kvar att bo hemma ! gött !? kommer bli tråkigt också, trivs så bra hemma =/ men men !

Igår va mamma och jag i örebro en sväng, köpte en stor t-shirt jag kan ha på mig även fast jag är tjockis ;) Sen åkte vi hem till min bror och fika lite. Mysig tisdag !
Men nu ska jag platta till håret lite, ha en fin onsdag ! peace

29 dagar

en månad !

Publicerad 2010-10-04 16:21:12 i Allmänt,

Idag är det den 4 e oktober, vilket innebär att det är exakt en månad kvar tills han är beräknad att komma. Förstår ni hur fort tiden har gått!? kommer ihåg när jag fick reda på att jag skulle få barn den 23 e juni. Känns som igår. Och man trodde aldrig tiden skulle gå framåt. Men det har den verkligen gjort, fort också. Ändå måste ja säga att det känns tungt sista månaden nu..man vill bara föda, känns som tiden stannar av nu ! Och känner fortfarande mig lugn inför förlossningen :) Men man känner ju ett positivt pirr i magen ändå, så sjukt spännande och roligt ska det bli att få åka in till bb. Alla tänker säkert att det är hemskt och föda och det gör så sjukt ont. Men så tänker man inte när man är gravid och bara vill träffa lilla knoddisen. Och får jag liknande förlossningar som min mamma har haft kommer det gå superbra. Inte ens första barnet var jobbigt för henne, Hon säger att den förlossningen var smärtfri. Hur kan den vara det tänker man ju?! men jag tror det är mkt psykiskt liksom. Om man kan ta till sig smärtan och jobba med den, inte mot den. Så när jag har haft lite förvärkar försöker jag förbereda mig lite och gå in i mig själv och slappna av och andas rätt. Det känns helt underbart då. Man hamnar som i en annan värld :) dock är inte värkarna lika kraftiga då som dom kommer vara när det är dags. Men tror ändå det viktiga är att kunna och våga slappna av !

Idag har jag packat ner det sista i bb väskan, en gullig overall till fabian när vi ska åka hem från bb :) Förstå va kul det kommer bli att få ta på honom alla gulliga kläder man köpt ! Men, innan bb blir det att flytta, nästa fredag :) skönt att få komma i ordning i lägenheten och så innan han kommer :)

Men nu ska jag hoppa in i duschen sen ska jag göra min pannkakstårta :) En månad kvar av nio. Värt att firas!?<3
ha en underbar dag ! peace :)




städa på en söndag !

Publicerad 2010-10-03 14:41:37 i Allmänt,

Har precis kommit in genom dörren, har skjutsat hem älsklingen. Mitt rum ser riktigt hemskt ut, så nu ska jag sätta igång och städa. Senare på dagen vet jag inte vad det blir. Ta det lugnt och mysa till nån bra film kanske !
men nu ska jag sätta fart ha en fin söndag !

101002 - lördag !

Publicerad 2010-10-02 15:44:59 i Allmänt,

2 oktober idag..underbart, hoppas våran lilla underbara fabian kommer ut den här månaden, vore ju helt underbart ;D vill inte gå över tiden, men..det kommer man förmodligen göra, men :) det gör inget !

dagen har varit lugn, har haft ganska mkt värk, som mensvärk ungefär och även i ryggen ! så har gjort en rispåse nu som förhoppningsvis ska lindra smärtan lite. Har börjat träna lite på profylaxandningen. När man tänker på hur man andas och slappnar av försvinner som värken, helt sjukt bra är det ! skönt att det återstår några träffar med föräldrargruppen så man får träna ännu mer :)

ikväll ska jag träffa mina tjejer om jag inte skulle få alltför mkt besvär med förvärkarna. men det ska nog gå bra, nu ska jag ta ett bad iaf ! ha en fin kväll peace

fredag !

Publicerad 2010-10-01 09:39:19 i Allmänt,

4 veckor och 6 dagar då ! kan gå fort, kan gå sakta !
har precis kommit upp ur sängen ska äta lite frukost sen ska jag ta en varm dusch för jag är frusen idag. Besvär med förvärkar igår ikväll igen, och det gör riktigt ont när han sparkar. Inte så konstigt eftersom han är rätt stor nu.

Idag har jag inget spec inplanerat faktiskt, tar dagen som den kommer ! men nu måste ja äta, ha en fin dag !

Om

Min profilbild

Lisa Sjölander

Lisa Sjölander

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela